Általános vásárlási feltételek

I. Alaprendelkezések

Ezen Általános Vásárlási Feltételek (a továbbiakban ÁVF) a www.goled.hu internetes üzletre vonatkoznak, valamint szabályozzák a vásárló és az eladó közötti kapcsolatot a termékek értékesítése során, mely a Goled Kft. társaság (továbbiakban „eladó“) és üzlettársai (tov. „vásárló“) között jön létre. Megrendelésével a vásárló igazolja, hogy megismerkedett ezen ÁVF-el, melyekre a megrendelést megelőzően kellőképpen figyelmeztetve volt, és lehetősége volt a tanulmányozásukra.

A www.goled.hu honlapon közzétett termékinformációk harmadik fél honlapjairól és más szabad forrásból származhatnak, ezért az eladó nem felelős ezen információk teljességéért. A termékeket ábrázoló képek illusztráció jellegűek.

Eladó

GOLED Kft., 2900 Komárom, Kelemen L. utca 1, Adószám: 23595246-2-11, Cégjegyzékszám: 11-09-029901, a fogyasztók és más viszonteladók részére történő értékesítéssel foglalkozik. További információk az eladóról az elérhetőségek oldalon találhatók.

Vásárló

A vásárló fogyasztó vagy vállalkozó lehet. A fogyasztó olyan személy, mely a szerződés aláírásakor és teljesítésekor nem folytat üzleti tevékenységét vagy egyéb vállalkozói tevékenységét, illetve nem teljesíti önálló szakmáját. A vásárló az eladónak csak a megrendelés zavartalan létrehozásához vagy a vásárlási dokumentumokhoz szükséges kapcsolattartási adatokat adja meg

A vállalkozók azon személy, mely:

 • be van jegyezve a kereskedelmi nyilvántartásba (különösen a kereskedelmi társaságok),
 • a vállalkozói engedély alapján végzi vállalkozói tevékenységét (a kereskedési nyilvántartásban bejegyzett kereskedő),
 • más, sajátos szabályozások alapján végzi vállalkozói tevékenységét,
 • mezőgazdasági termelést folytat, és sajátos rendelet alapján van nyilvántartásban.

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

A vásárló tisztában van azzal, hogy az eladó kínálatában lévő termékek megvásárlásával nem jönnek létre bejegyzett védjegyekre, cégnevekre, céglogókra, ill. az eladó vagy más cégek által bejegyzett szabadalmakra vonatkozó használati jogok, hacsak a konkrét esetben nincs más szerződéshez kötött megállapodás.

II. A termék megrendelése/Adásvételi szerződés

A www.goled.hu webáruházban a vevő az otthona kényelméből vásárolhat. A termékeket megrendelhetők a kosárba rakással, telefonon vagy e-mailben, ill. levélben. A megrendelést egy visszaigazoló e-maillel igazolja az eladó maximum 2 órán belül. A megrendeléssel kapcsolatos egyéb információk a feltűntetett e-mailre lesznek küldve. Különleges (nagyobb mennyiségű és has.) megrendelések esetében telefonon hívja az eladó a megrendelőt a megerősítés érdekében. Az akciók a készlet erejéig tartanak, hacsak ez nincs másképp meghatározva.

Fogyasztók esetében az adásvételi szerződés javaslatának számít minden a szolgáltató által történő termékmegjelenítés a honlapon. Az adásvételi szerződés az áru vevő általi megrendelésével történik, amint az eladó elfogadja a megrendelést. A létrejött szerződést, a 24-órás elállasi jog eltelte után, csak mindkét fél beleegyezését követően vagy törvényi alapon lehet megváltoztatni, ill. felbontani.

Válalkozók esetében az adásvételi szerződés javaslata a megredelés kézbesítese a szolgáltatónak és maga a szerződés a szolgáltató megrendelés kötelező beleegyezésével jön létre.

III. Elállási jog

A megrendelést az igazolást követő 24 órán belül díjmentesen lehet törölni telefonon vagy e-mailben. Szükséges adatok: név, e-mail cím, termék kódja. A vételár, vagy része, azonnali hatállyal, ill. max. 14 munkanapon belül térítve lesz a vásárló bankszámlájára.

Elállási jog – fogyasztók

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. A goled.hu webáruház vásárlói viszont az áru átvételét követő 30 napon belül indoklás nélkül elállhatnak a szerződéstől.

Ehhez szükséges, hogy az említett határidőn belül írásban be legyen nyújtva az elállási kérvény (e-mailben, vagy formanyomtatványunkon). A vásárló kötelessége, hogy az árut egészben, tejles dokumentációval, hibátlan állapotban, tisztán, és amennyiben lehetséges, eredeti csomagolásban, állapotban és értékben adja vissza az eladónak. Ha az áru nem teljes, vagy hibás, az eladó jogában áll levonni az ennek megfelelő osszeget a visszajáróból. Az adott osszeg azonnal, ill. az elállást követő 14 munkanapon belül vissza lesz utalva a vásárlónak.

Elállási jog – vállalkozók

Amennyiben a vásárló válalkozó, módjában ál cserével elállni az adásvételi szerződéstől. A csere értéke a visszaküldött termék állapotától, garanciájától és aktuális árától függ. A termék állapotát az eladó becsüli fel. Ammenyiben a felek nem jutnak közös megegyezésre, a termék az eladó költségeire lesz visszaküldve. Az eladó jogában áll a felmerült többletköltséget a vásárlónak számlázni.

IV. Fizetési mód és fizetési feltételek

Az eladó, GOLED Kft. adóalany. A webáruház oldalain az árak ÁFA-val és anélkül is fel vannak tüntetve és a megrendelés idején érvényesek. A vásárló több fizetési módból választhat: a megrendelt termék vételára kézbesítéskor vagy személyes átvételénél készpénzel megfizethető, ill. lehetséges a bankkártyás, PayPal rendszeres és online átutalási mód. A vásárló csak a vételár teljes megtérítése után veheti át az árut, ha ez nincs máshogy meghatározva. Az eladó a vételár teljes megtérítéséig fentartja magának az áru tulajdoni jogát. A számla a adásvételi szerződés, azaz a megrendelés alapján van kiállítva. A szállítási költség a végösszeg része.

Banki kapcsolat online fizetéshez:

 • Bank: K&H Bank Zrt.
 • számlaszám: 10403631-50526980-86481004
 • átutalás egyedi azonosítója: a számlaszám 5 számjegye

A megrendelés összegének megfizetése után erről az összegről a GOLED Kft. a szamlazz.hu rendszerén belül elektronikus számlát állít ki, amelyet a GOLED Kft. a számla kiállításának napján a Vásárló e-mail címére megküld. Ezen ÁSZF elfogadásával a vásárló beleegyezik az elektronikus számla kiküldésével. A számla kiállításáról és megküldéséről a Vásárló értesítést kap. A GOLED Kft. által kiállított számlának a Vásárló, illetőleg az Ügyfél részére történő megküldése a számla Ügyfél általi kézhezvételének minősül.

V. Szállítási feltételek

A megrendelt terméket a DPD futárszolgálat szállítja ki, és telefonon tájékoztatja a vásárlót a kézbesítés helyéről és pontos idejéről. Szállítási díjak:

 • 2090 Ft ÁFA-val, 12 000 Ft-ig ÁFA-val rendelés esetén
 • 1390 Ft ÁFA-val, 12 000 – 23 999 Ft ÁFA-val rendelés esetén
 • 690 Ft ÁFA-val, 24 000 – 35 999 Ft ÁFA-val rendelés esetén
 • INGYENES kiszállítás, 36 000 Ft ÁFA-val felett

*Az egyéni árajánlatok esetén a szállítást a szállítási társaságunk árain számoljuk fel.

Fizetési módok:

 • Fizetés a futárnak készpénzben vagy bankkártyával +400 Ft ÁFA-val
 • INGYEN minden egyéb fizetési mód (bankkártya, banki átutalás, Paypal).

A megrendelt napelem terméket a mi futárszolgálatunk szállítja ki, és telefonon tájékoztatja a vásárlót a kézbesítés helyéről és pontos idejéről. Szállítási díjak:

 • Csomagolás: 12 000 Ft ÁFA-val – a megrendelt napelem termékek számától függetlenül, fix összegben
 • Szállítás (a csomagolási díjhoz hozzáadva): 3000 Ft ÁFA-val együtt minden egyes megrendelt napelem panel után

A megrendelés összegének megfizetése után erről az összegről a GOLED Kft. a szamlazz.hu rendszerén belül elektronikus számlát állít ki, amelyet a GOLED Kft. a számla kiállításának napján a Vásárló e-mail címére megküld. Ezen ÁSZF elfogadásával a vásárló beleegyezik az elektronikus számla kiküldésével. A számla kiállításáról és megküldéséről a Vásárló értesítést kap. A GOLED Kft. által kiállított számlának a Vásárló, illetőleg az Ügyfél részére történő megküldése a számla Ügyfél általi kézhezvételének minősül.

A kiszállításről a vásárló előre lesz értesítve. Az eladó a megrendelésben megadott címre szállítja ki a terméket. A küldemény átvételekor a vásárló kötelessége a kézbesítő jelenlétében ellenőrizni a csomag sértetlenségét! Amennyiben a csomag, vagy tartalma sérült, vagy nem teljes, a vevő kötelessége ezt megjegyezni az átvételi jegyzőkonyvben és értesíteni az eladót. Ellenkező esetben további panaszokat az eladó nem fogadhat el.

VI. Jótállási szabályzat

Termékeinkre 3, ill. 5 év garanciát vállalunk. Meghibásodás esetén az elérhetőségeink valamelyikén, valamint a reklamaciok@goled.hu email címen tájékoztatást nyújtunk. Lásd még: 151/2003. Korm. rendelet. A PTK-féle jótállás, kellékszavatosság, termékszavatosság szabályai. A vevő kötelessége, hogy kézbesítéskor átnézze és ellenőrizze a terméket. Amennyiben a termék olyan hibával rendelkezik, melyre vonatkozik a garancia, a vevőnek joga van ingyenes javításra, ill. cserére. A jótállási igényt a vásárló az eladónál érvényesíti.

Az eladó azonnali hatájjal bíralja fel a jótállási igény érvényesítését, ill., bonyolultabb esetekben 3 napon belül, szakmai felülbírálat esetében 30 napon belül. Ezen idő eltelte után a vásárló új terméket kap, ill. joga van elállni az adásvételi szerződéstől. A bírálat eredményéről a vevő azonnal e-mailben lesz értesítve, melyhez a jegyzőkönyv is csatolva lesz.

A jotállási igény érvényesítésehez szükséges a számlaszám, ill. az termék hibájának írásbeli közlése. A vásárló e-mailben vagy telefonon lesz értesítve a jotállási igény érvényesítésenek eljárásáról:

 1. Amennyiben a termék hibája fényképpel vagy videófelvétellel emailben igazolható, nem szükséges a terméket az eladónak visszaküldeni. A vásárló futárszolgálattal küldi az új terméket, a vásárló pedig csomagcsere keretében az új termék átvetelekor átadja a futárnak a hibás terméket tartalmazó csomagot.
 2. Minden más esetben a vásárló köteles a hibás terméket és tartozékait az eladó címére küldeni. Tilos az utánvétes csomag küldése, ilyen csomagot az eladó nem vesz át. A vásárló köteles megtenni minden szükséges intézkedést ahoz, hogy a visszaküldött terméket megvédje a szállítás során okozott esetleges károktól

VII. Alternatív vitarendezés

Ha a vásárló úgy véli, hogy az eladó megsértette a jogait, vagy nem elégedett a reklamációs eljárással, jogában áll helyreigazítási kérelmet küldeni a reklamaciok@goled.hu e-mail címre.

Felek vitáikat lehetőség szerint peren kívül, tárgyalás útján rendezik és ebben kölcsönösen igénybe vehetnek harmadik közvetítő felet. Peres ügyekben a felek a Szállító székhelye szerinti bíróság illetékességét kötik ki.
Amennyiben jelen ÁVF valamely pontja jogszabály rendelkezéseivel ellentétes, az adott jogszabályt kell alkalmazni, de ez nem akadályozza az ÁVF többi részének érvényességét. (részleges érvénytelenség )
A jelen általános vásárlói feltételek nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadóak. www.bekeltetes.hu

A Békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény alapján.

A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani.

A nyomtatványt és további tájékoztatás az eljárás menetéről a www.bekeltetes.hu oldalon megtalálnak

VIII. Garancia feltételei

A garancia feltételei az eladó Reklamációs szabályzata és a Magyar Köztársaság jogszabályai szerint rendeződnek. A jótállási jegynek a számla felel meg. A termékekre 36 hónapos garanciát vállal az eladó, a Professzionális termékekre 60 hónapot és fotovoltaikus termékek valamelyik termékei esetében 120 és 144 hónap.

A jotálási idő a kézbesítés napjától számítódik. A jótálás nem vonatkozik azon hibákra, melyek a termék felhasználási céljával ellentétes használat következtében keletkeztek, ill. a felhasználó nem követte a használati utasítást, vagy nagy mennyiségü melegnek, ill. elektromagnetikus sugárzásnak álította ki a terméket, vagy az időjárási viszonyok és a környezet hatására (nyirkos levegő, por, közvetlen napfény), mechanikusan és gondatlan használatnak köszönhetően károsultak. Fontos megkülönböztetni az egyes termékek garanciáját az élettartamuktól.

IX. Adatvédelem

A kezelt adatok köre, az adatkezelés célja, időtartama és jogalapja
Az eladó honlapján a vásárló regisztráció és bejelentkezés nélkül is tud vásárolni. Regisztrálni és bejelentkezni az eladó honlapján létrehozott felhasználói fiókkal lehet. Az adatok megadása önkéntes. Nem köteles a személyes adatait megadni, viszont azok hiányában nem tudja megvásárolni az oldalon elérhető termékeket.

Honlapon történő regisztráció során kezelt adatok köre, adatkezelés célja, időtartama és jogalapja

Kötelező adatok:

 • Név, telefonszám, e-mail cím
 • Számlázási cím : vezeték – és keresztnév, telefonszám, cím
 • Szállítási cím : vezeték – és keresztnév, telefonszám, cím
 • Felhasználó által megadott jelszó (titkositva tárolva)

Adatkezelés célja:

 • online termékértékesítés
 • kapcsolattartás
 • a megrendelt termék teljesítése
 • a vásárlás és a fizetés dokumentálása, a számviteli kötelezettség teljesítése
 • számlakiállítás, a fizetés lebonyolításának lehetősége

Adatkezelés időtartama:

 • A szerződés teljesítéséig, az érintett személy hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában az eladó az adatokat a vásárlás időpontját követően, a Ptk. 6:22§ alapján 7 év múlva törli,
 • A hozzájárulást uzlet@goled.hu e-mail címre küldött üzenettel bármikor vissza lehet vonni.

Adatkezelés jogalapja:

 • Online termékértékesítés esetén az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja és a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján,
 • valamint szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján a vásárlás és a fizetés dokumentálása, a számviteli kötelezettség teljesítése, valamint a számlakiállítás és a fizetés lebonyolítása során jogi kötelezettség teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja, valamint a Számvit. tv. 169.§ (2) bekezdése és az Áfa tv. 169.§ alapján,
 • A felhasználó, mint vásárló beazonosítása és a vele való kapcsolattartás és a megrendelt termék (illetve szolgáltatás) teljesítése során az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja, a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, és szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján.

E-mailes és telefonos ügyfélszolgálat során megadott személyes adatok köre, adatkezelésének módja célja, időtartama és jogalapja.

Kezelt adatok:

E-mail cím, név, lakcím,telefonszám és az ügyfélszolgálathoz e-mail-ben beérkezett, a felhasználóra, vagy más személyre vonatkozó személyes adat és az eset körülményei.

Adatkezelés célja:

 • online termékértékesítés
 • kapcsolattartás

A megrendelt termék teljesítése:

 • a vásárlás és a fizetés dokumentálása, a számviteli kötelezettség teljesítése
 • számlakiállítás, a fizetés lebonyolításának lehetősége.

Az e-mailben történő kommunikáció archiválásra kerül, így bármely utólagos kérdés vagy vita esetén az információk eredeti formájukban rendelkezésre állnak és szükség esetén az üggyel összefüggésben az Adatkezelő kapcsolatba tud lépni a felhasználóval.

Adatkezelés időtartama:

 • Az érintett személy hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában az eladó az ügyfélszolgálathoz e-mailen beérkezett kérés Adatkezelőhöz történő megérkezésének napját követően, a Ptk. 6:22. § alapján 7 év múlva törli.
 • A hozzájárulást a uzlet@goled.hu e-mail címre küldött üzenettel bármikor vissza lehet vonni.

Adatkezelés jogalapja:

Az ügyfélszolgálati tevékenységek során kezelt adatok kezelésének jogalapja az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja, a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, és szerződés teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján, jogi kötelezettség teljesítése a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) és a Fgy. tv. 17/A.§ alapján.

X. Végső rendelkezések

Ezen Általános vásárlási feltételek 2020.07.27.-től érvényesek.

Az eladónak joga van az Általános vásárlási feltételeket előző figyelmeztetés nélkül megváltoztatni.

A szerződő felek megegyeztek, hogy a elektronikus kommunikációt teljes mértékben elismerik, főként az e-mailes kommunikációt és a világhálót mint mindkét szerződő félnek érvényeset és kötelezőt