Terasz és kerti pavilon megvilágítás

Terasz és kerti pavilon megvilágítás
Színhőmérséklet
A terasz és a kerti pavilon megvilágításánál a melegebb árnyalatok felé kell igazodnunk, mivel ezek a helyek többnyire a pihenésre szolgálnak. Javasoljuk, hogy a színhőmérséklet meleg fehér vagy semleges fehér legyen.
IP védettség kültérre
min. 44
Vezérlés
Minden világítási zónának független vezérléssel kell rendelkeznie.
Több infóért klikk a címkére!

Teraszvilágítás

Ne feledje, hogy a lámpatestek elegendő fényerőt kínáljanak, de ne legyenek zavaróak, amíg a teraszon pihen. Javasoljuk, hogy a lámpatesteket magasabbra helyezze, hogy ne vakítsanak, valamint figyeljen a függő lámpák megfelelő hosszúságára.

Kerti pavilon világítás

A szabvány meghatározza a következő fényintenzitást: 80-100lx = 80-100lm/m². Javasoljuk, hogy a lámpatesteket magasabbra helyezze, hogy ne vakítsanak, valamint figyeljen a függő lámpák megfelelő hosszúságára.

Mire kell gondolni a terasz és kerti pavilon megvilágításakor?

A megfelelő világítás kiválasztásával szépítheti és megteremtheti a megfelelő hangulatot a teraszán vagy a kerti pavilonban. Ha a lámpatestek különböző időjárási körülményeknek vannak kitéve, ne feledkezzen meg a megfelelő IP védelemről! A terasz és a pavilon megvilágításakor a szabvány meghatározza a következő fényintenzitást: 80-100lx = 80-100lm/m².

Megvilágítási zónák

Létre kell hoznia a teraszon világítási zónákat, amelyeknek önállóan vezérelhetőnek kell lenniük. Az alábbiakban végig megyünk az egyes zónákon.

Teraszvilágítás

A terasz megvilágításakor ne feledje, hogy a lámpatestek elegendő fényerőt kínáljanak, de ne legyenek zavaróak, amíg a teraszon pihen. Javasoljuk, hogy a lámpatesteket magasabbra helyezze, hogy ne vakítsanak, valamint figyeljen a függő lámpák megfelelő hosszúságára.

  • LED fali lámpák, amelyeket elhelyezhet a terasz vagy a ház oszlopain.
  • A vízálló LED szalagoknak köszönhetően megvilágíthatja a gerendákat, ha ilyen típusú a terasza.
  • LED függő lámpák filament LED izzókkal kombinálva, amelyek ideálisak a teraszon való pihenéshez vagy a barátokkal való beszélgetésekhez.

Kerti pavilon világítás

Csakúgy, mint a terasz világításánál, ügyeljen a lámpatestek helyes elhelyezésére, és a választásnál vegye figyelembe a fényerőt is.

  • LED fali lámpák, amelyeket elhelyezhet a pavilon oszlopain.
  • Vízálló LED szalagok vagy neon flex LED szalagok elhelyezhetők az egész pavilon körül, belülről vagy kívülről.
  • LED függő lámpák. Ügyeljen azonban a hosszúságukra, a szél mozgathatja a lámpát, valamint az esetleges balesetek elkerülése érdekében is 😊

Vezérlés

  • Minden világítási zónának független vezérléssel kell rendelkeznie.
  • Fontolja meg a lámpák távirányítóval vagy akár mobilalkalmazás segítségével történő vezérlését.
  • Javasoljuk továbbá a világítás átkapcsolását egy érzékelővel.

Színhőmérséklet és IP védettség

A terasz és a kerti pavilon megvilágításánál a melegebb árnyalatok felé kell igazodnunk, mivel ezek a helyek többnyire a pihenésre szolgálnak. Javasoljuk, hogy a színhőmérséklet meleg fehér vagy semleges fehér legyen.

A kültéri lámpáknál válassza a min. IP44 védettséget.